BEL: 06 - 423 029 79
KRAV MAGA

KRAV MAGA

Workshop Krav Maga

In het kader van de week van de gezondheid, mocht je vrijblijvend “snoepen”(als het maar gezond was) van diverse workshops binnen mijn werk bij de Gemeente Den Haag. Ik hou wel van een uitdaging en ben natuurlijk helemaal in voor onderwerpen die dit thema ondersteunen dus volgde ik een Yoga lesje op maandag, Smoothies maken met Superfood op dinsdag, Traploopsessie op woensdag, en zo kon je de hele week meedoen met diverse leerzame of gewoon leuke gezonde trainingen. Ik schreef mij in voor de Workshop Krav Maga en ik was niet de enige. In de gymzaal van het Spui was het een drukte van belang en een feest van herkenning, aangezien er een hoop oud collega’s zich ook hadden aangemeld.

Het viel mij met name op dat er een aantal fanatiekelingen tussen zaten die van tevoren hadden geoefend of dit al eerder hadden gedaan.  We kregen een “sparrings” partner aangewezen in mijn geval een vrouw. Na wat oefeningen samen waarbij het vooral om de snelheid ging en niet de kracht had ik de mijne al met een pijnlijk gezicht de kleedkamer ingestuurd. Helaas ging de illusie dat ik de oefeningen zo goed had gedaan dat ik mijn tegenstander op grond van mijn goede technieken had verslagen niet helemaal op, aangezien zij later te kennen gaf dat ze vooral van mijn lange nagels last had gehad…:-(

Bij de laatste oefening ging de helft van de deelnemers met gesloten ogen in de ruimte staan en liepen de overige eromheen om vervolgens een willekeurige persoon aan te vallen. Nietsvermoedend dacht ik stoer te zijn om niet de gemakkelijke weg te kiezen en voor een vrouw te gaan, maar ik sloeg mijn handen om de keel heen van een jongeman.  Alsof zijn leven er echt vanaf hing werd ik vervolgens sneller dan het licht uitgeschakeld.  Volgende keer als ik iemand aanval moet ik toch maar een beetje beter opletten.

Ondanks het laatste incident vond ik het overigens een leuke workshop waar ik best in de toekomst nog wat aan kan gaan hebben. Eerst maar even die blauwe plekken laten genezen alvorens ik me aanmeld voor een vervolg training.

Geef een reactie