BEL: 06 - 423 029 79
STREETDANCE

STREETDANCE

Na het behalen van mijn gewichtsconsulenten diploma, met specialisatie in kinderen, heb ik ook de training Aerobics en streetdance gevolgd. Het is tenslotte niet alleen voeding die belangrijk is voor een gezonde levensstijl maar ook beweging. Vooral jongeren hebben hier behoefte aan. Gelukkig spelen scholen hier grotendeels al op in. Ik heb dus een zaal gehuurd en ben begonnen met Streetdance voor de allerkleinste kindjes van 4-8 jaar te geven. Dat was zo leuk om te doen.

Spelenderwijs dansen

In de kleedkamers gingen ze al los, want energie voor tien, vooral de jongens. In de zaal lag er vaak al een bal voor de voetballende jongens en wat springtouwen voor de meiden. Het verschil is al op jonge leeftijd zichtbaar. Dan moesten ze in een kring zitten en vroeg ik ze even of ze wat leuks wilde vertellen en begonnen we elke week met een standaard dansje, om alles even “los” te maken. Vervolgens mocht elke week een ander kindje de “warming-up” verzorgen. Die ging dan voor de groep staan en mocht op door hem of haar uitgezochte muziek oefeningen doen die de rest moest nadoen. Sommige jongens rolden dan letterlijk over de grond wat chaotische groepstaferelen opleverde, ander keer moesten de jongens eraan geloven en balletachtige bewegingen maken als een meisje aan de beurt was. Ze ondergingen het gedwee. Daarna nam de “juf” het over en leerde ik ze elke week een paar nieuwe streetdance achtige moves op een liedje. Na een paar weken stond er dan een choreografie van liedjes die ze mochten opvoeren voor ouders en opa’s en oma’s.

Structuur

Ik heb bewust gekozen voor structuur aanbrengen in de lessen, zodat ze wisten wat ze te wachten stond. Ik merk dat kinderen dat prettig vinden. Om de drie maanden lieten zij hun ouders en anderen zien wat ze hadden geleerd en dan ging dat vaak gepaard met bijpassende outfits. Voor de ouders was het met name ook leuk dat ze hun kinderen niet alleen zagen dansen op moderne liedjes uit de hitparade maar we deden ook Grease na. Helaas was ik na twee jaar gedwongen ermee te stoppen wegens andere verplichtingen, maar op vele verzoek start ik wellicht binnenkort weer een nieuwe groep.

Geef een reactie