BEL: 06 - 423 029 79
WEERBAARHEIDSTRAINING

WEERBAARHEIDSTRAINING

Al een paar jaar geleden heb ik mijn certificaat gehaald als Weerbaarheidstrainer Rots en Water en ben ik begonnen met het geven van deze training aan kinderen op de basisschool. Soms op de school zelf en ook particulier. Het is leuk te zien wat voor een soort kindjes ik aangemeld kreeg, soms omdat ze het zelf wilde, soms omdat hun ouders dit nodig vonden. Jongens en meisjes, ieder met een eigen redenen waarom ze de training dachten nodig te hebben. 

Welke kinderen hebben baat hierbij?

  • kinderen die moeite hebben hun gevoelens te uiten
  • kinderen die over andere kinderen heen lopen en hun mening opdringen
  • kinderen die hun eigen grenzen niet durven aan te geven
  • kinderen die door ADHD of Autisme spectrum stoornis moeite hebben te concentreren
  • kinderen die gepest zijn of onverwerkte trauma’s hebben

In mijn training geef ik zowel fysieke oefeningen als mentale oefeningen. Ik laat zo kinderen spelenderwijs ontdekken hoe goed ze al zijn en waar nog verbetering kan komen. Het is altijd belangrijk om de kinderen uit te dagen op een positieve manier, dus ze nooit het gevoel te geven dat ze iets niet kunnen. Zo zag ik bijvoorbeeld bij een meisje dat erg onzeker was omdat ze wat fors was en daardoor onzeker, dat ze bij de fysieke oefeningen dus de sterkste was. Hierdoor groeide haar zelfvertrouwen, want ze had wat gevonden waar ze dus goed in was en de andere kinderen prezen haar ervoor. Je ziet kinderen gaandeweg veranderen en daar doe je het toch voor.

samenwerking

Wat ook leuk is om te zien, is dat kinderen elkaar ook helpen. Als een kind ergens goed in bleek te zijn, liet ik hem of haar de anderen helpen en dat vinden ze leuk. In deze leeftijdsgroep zie je nog wel goed het verschil tussen meisjes en jongens, de jongens vonden de fysieke oefeningen ook doorgaans leuker om te doen, waar de meiden beter waren in concentratie oefeningen. Er was blijdschap wanneer ze merkte dat ze ergens goed in waren, maar ook aanmoedigen van anderen. Leuk om te horen vond ik ook dat de ouders vertellen dat ze thuis de opdrachten met hun ouders oefenen. Al met al dankbaar werk.

Geef een reactie