BEL: 06 - 423 029 79
PLANTSTRONG CHALLENGE

PLANTSTRONG CHALLENGE

De uitdaging

Via Facebook werd ik benaderd door een vriend (Fedor Kerstiens) die net als ik een aanhanger is van gezonde voeding en een goed getraind lichaam. Hij ziet er goed uit en heeft een lichaam waar menig bodybuilder jaloers op is, krijgt dikwijls de vraag wat het geheim is van zo’n lichaam. Boze tongen beweerden uiteraard dat je er niet zo uit kan zien zonder hulp van anabolen stero├»den. Niks is minder waar en zijn antwoord is altijd geweest, keihard trainen en natuurlijk het daarbij behorende voedingsschema volgen van veel eiwitten om de spieren te herstellen. Als dierenvriend is hij echter gaan experimenteren met het bannen van dierlijke eiwitten uit zijn voeding en deze te vervangen door eiwitten die ook in groenten zitten. Hij is overtuigd geraakt van het feit dat dit kan en is nu overgegaan op een veganistische levensstijl.

Planstrong

Hij daagde zijn vrienden uit om tien dagen lang op een veganistische manier te eten. Geen dierlijke producten meer. Ik heb deze uitdaging aangenomen uit nieuwsgierigheid maar ook omdat ik eigenlijk zelf al weinig vlees at. Ik ben een liefhebber van vis en af en drie keer per week at ik kipfilet, dus hoe moeilijk kon het zijn? Toch bleek het best nog een uitdaging te zijn om leuke, afwisselende en smaakvolle recepten te bedenken en toch genoeg eiwitten binnen te krijgen. Maar met behulp van een persoonlijke mails met tips, informatie en suggesties heb ik het volgehouden. Heerlijke salades, veel courgette, champignons en quinoa, broccolischotel en veel meer lekkers gegeten.

volhouden

Inmiddels ben ik alweer een paar weken verder en ik moet eerlijk bekennen dat ik enigszins teruggevallen ben in mijn eerdere voedingspatroon. Ik eet af en toe weer kip, al is dat aanzienlijk minder vaak als voorheen. Ik ben blij met zijn initiatief en het heeft mij in ieder geval bewuster gemaakt. Ik raad dan ook een ieder aan eens een kijkje te nemen op zijn site en je eens in te lezen in de materie. http://plantstrong.nl

Bedankt Fedor voor je inspirerende uitdaging, ik hoop dat velen volgen

 

Geef een reactie